Produkter

Gaia Wine and Spirits handler om kvalitet, eksklusivitet, kunnskap, nytelse og vinglede.

Med det som utgangspunkt har vi valgt ut vin fra Italia, vin som tilfredstiller disse kravene - og ergo oss. Ikke for å snobbe i noen retning, bare fordi vi kun er interessert i det beste, i kvalitet. I et land som Italia, hvor det produseres vin i alle landets 20 fylker, i for en vinranke alle tenkelige klimasoner og i de fleste typer jordsmonn man kjenner til er det ikke vanskelig å finne akseptabel, endog god vin. Den har man mange steder. Men det å finne topp vin - fra hele Italia - er en litt lengre reise verdig. Vi har foretatt den reisen flere ganger. Og det er fortsatt mye igjen. Men vi mener vi har kreert en god portefølje. Vi er iallefall stolte av den. Våre produsenter er stolte av å være i den. Og vi er like stolte av å presentere den som vi er over å få representere de aller beste vinprodusentene i Italia - samlet mellom Gaias permer.

Vi har som mål å føre de beste vinene fra hele Italia i vår portefølje. Allerede mener vi at vi har lykkes langt på vei. Dog - vi har ikke ennå vin fra alle 20 regioner - kort og godt fordi vi ikke ennå har funnet den optimale vin i alle regioner. Vi tar tiden til hjelp. Til å finne det vi selv med hevet hode ønsker å presentere fra de regionene vi ennå ikke fører vin fra. Vi har så langt funnet topp-vin i 14 av dem. I noen regioner opptil flere vinhus vi ikke kan annet enn lovprise - og ta inn. Det er et godt stykke på vei.

Botte, MontepulcianoMange, faktisk de aller fleste, av vinene og produsentene i vår portefølje er verdensberømte. Det var ikke til å komme fra at vi selv i noen henseender var enige med verdenspressen om visse produsenter, selv før vi tok dem inn i vår portefølje. Vinene blir ikke dårligere av at de har et navn å forsvare - ei heller produsentens integritet. Verdens beste viner er av og til bare verdens beste viner - uten at det er så fryktelig mye å diskutere...

Spennende er det stadig å oppdage nye og ukjente produsenter. Flere av produsentene i vår portefølje var helt eller delvis ukjente inntil for bare få år (el. måneder!) siden. Deres berømmelse lå hovedsaklig hos en importør langt mot nord, Gaia, og hos våre kunder, de gode restauranter i Oslo. Vi kjente til disse produsentenes praktviner - så snart den rette skribent/vinsmaker kom forbi ville resten av verden også få høre om dem. Heder og berømmelse har da også ankommet blitt dem alle til del i ettertid, flere av dem er i dag i følge verdens vinpresse anerkjent for å produsere noen av Italias største viner. Og etterspørselen, og dermed prisene, stiger deretter. Men - vi "fant" dem først - Accordini, Ca'Rugate, Benanti, Fontanabianca, Cabutto osv. Noe både de og vi vet å sette pris på.

Vår portefølje teller i dag ca 100 produsenter, representert ved ca 400 viner. Og destillater, selvsagt...! Porteføljen er i stadig utvikling - og flere vil komme til.

Jarle Grinde, Vinkelner på Dr. Kneipps vinbarGaias medarbeidere har lang fartstid i restaurant-bransjen, som vinkelnere, kjellermestere, restauratører og innen andre aspekter av det å aktivt jobbe med vin. I økende grad har vi også brukt vår faglige bakgrunn til å være behjelpelige for såvel restauratører som private med alle aspekter av vin-behandling. Dette har medført at vi har valgt å stå som leverandør av enkelte artikler selv - for å lettere forsvare disses egenskaper, og for å lette tilgangen på artikler vi selv anbefaler på det sterkeste.

Ved spørsmål om noen av våre viner, eller andre produkter, ta kontakt med oss i Gaia Wine & Spirits.

God reise videre!