VALPOLICELLA CLASSICO SUPERIORE

RIPASSO ACINATICO

STEFANO ACCORDINI

Varenr. VP nr. Pris
10001215 3314001 200.00
Område: Veneto
Klassifikasjon: Denominazione di Origine Controllata
Druer/råstoff: 60% Corvina, 15% Corvinone, 20% Rondinella, 5% Molinara
Innhøsting: September
Jordsmonn: Kalkholdig sandstein
Alkohol: 14 %
Sukker: 8
Syre: 6,14

Vinifikasjon

Ripasso er valpolicella som får en annengangsgjæring på bunnfallet etter Amarone-produksjonen. Accordinis «Acinatico» gjæres kaldt i februar, stabiliseres på stål til mai, lagres så på små trefat i 12 mnd, og så ytterligere på flaske før salg.

Beskrivelse

Farge: Dyp rubinrød
Aroma: Flott duft av kirsebær, markjordbær og bringebær, smak av kirsebær, lys sjokolade, bringebær og lys kaffe.
Lagring: 8-10 år

Serveringstemperatur

17 grader

Passer til

ViltLamStorfeGrillSmåviltAnd

TILBAKE