DOLCETTO D'ALBA

BRUNO GIACOSA

Varenr. VP nr. Pris
12403215 4017501 259.90
Område: Piemonte
Klassifikasjon: DOC
Druer/råstoff: 100% Dolcetto
Innhøsting: September-Oktober
Jordsmonn: Kalkstein med leire, mergel og innslag av marin sandstein.
Alkohol: 13,5 %
Sukker: 1,50
Syre: 5,15

Vinifikasjon

Druene høstes manuelt fra eldre vinranker i Neive, Treis og Neviglie, hvor jordsmonnet er mineralrikt og kalkholdig. Druene mykpresses uten stilk, og gjæres i stålfat i ca. 8 dager. Etter vinifikasjonen lagres vinen 6 mnd på stålfat før stabilisering på flaske i ytterligere 3-6 mndr.

Beskrivelse

Farge: Purpurrød
Aroma: Fruktdreven aroma med skogsbær i front.
Smak: Saftig og fruktdreven, med komplekse sekundærsmaker i bakkant.
Lagring: 3-5 år

Serveringstemperatur

17 grader

Utfyllende info

Bruno Giacosa er av mange ansett som Italias ledende vinprodusent.

Passer til

KyllingLamAntipastiAndLam

TILBAKE