BIBI GRAETZ på TV2 SOMMERÅPENT - kan sees på TV2sumo.no!

Carissimi. Vel overstått sommer.

Det ble en annerledes avslutning enn vi hadde sett for oss. Ting blir ikke helt de samme som før 22.07. Det trenger de heller ikke. Vi kan ikke, skal ikke, glemme.

Allikevel snurrer kloden videre. Store og små lyspunkter vil komme. Og et av dem kan oppleves allerede i kveld.

Kl 20:00 TV2s Sommertid heter en av kveldens gjester Bibi Graetz!

Bibi står jo Norge så nær, så nær. Han er riktignok også italiener. Men like fullt er han norsk. Og vinmaker. Endog en verdensberømthet. Ikke en helt vanlig kombinasjon. Og da blir man oppsøkt - gjerne filmet. Som her (James Suckling).

Bibi er opphavet til verdensberømte viner som Casamatta og Testamatta - og andre fantastiske viner han tryller frem i kjelleren i borgen sin - Vincigliata - i Fiesole over Firenze by. Han er opptatt av organisk dyrkede druer, eldre vinranker, høy kvalitet. Alt kommer oss til gode i hans viner. Men på tross av sin fantastiske eiendom og virke i hjertet av Toscana er Norge også Bibis land. Og hit kommer han ofte - for å besøke familie, venner, av og til for å jobbe litt, ofte bare for besøk. Eller begge deler. Om vinteren kombineres besøkene med skiturer i marka, om sommeren med skjærgårdsliv. Eller bare for å rusle i gatene i Oslo - eller andre steder og byer. Ofte med Benedicte og barna, av og til uten.

Noen av dere husker kanskje Bibi og familien fra Øyvind Fjeldheims besøk til ham og hans mor Sunniva Graetz i serien "Eventyrlige Nordmenn" (episode 7) på TV2.

I dag er Bibi altså gjest i TV2's "Sommeråpent". Det er meg bekjent et direktesendt program - så vi er alle like spent. Men jeg tør likefullt usett å anbefale et gjensyn med Bibi på skjermen i beste sendetid!

PS: Bibi hadde også familie på Utøya den 22.07. De var blant de heldige. Men heller ikke for Bibi er hverdagen helt den samme som før. Ikke helt ennå.

Fortsatt god sensommer.